Deze natuurlijke shampoo fles wordt een boom als ‘ie op is!

Niet heel lang geleden stapte ik een PR-bureau binnen en al snel viel mijn oog op de verzorgingsproducten van O’right. Toen de eigenaresse van het bureau vertelde dat shampoo fles een boom kon worden na gebruik, was ik enthousiast. In de producten van O’right zitten geen chemische stoffen de geur is bijzonder prettig.

Het uitgangspunt van O’right is dat alle producten die worden ontwikkeld een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de mens, sociale- en maatschappelijke ontwikkeling en een beter milieu. Door dicht bij zichzelf te blijven en telkens stap-voor-stap verbeteringen door te voeren.

Made in Taiwan

O’right is vijftien jaar geleden in Taiwan opgericht door Steven Ko, nadat hij in het jaar ervoor zijn ouders verloor aan een nierziekte en kanker. Omdat hij zelf allergisch is voor verschillende stoffen, heeft hij zich in 2002 voorgenomen om stappen te ondernemen tegen chemische stoffen in haarcosmetica, door een natuurlijke haarverzorgingslijn te ontwikkelen.

O’right streeft er naar het meest groene haarverzorgingsmerk te worden, met een focus op gezondere producten voor de mens én onze planeet. De ‘O’ in O’right symboliseert onze planeet, de Aarde, en ‘right’ staat voor de duurzame doelstelling, door de goede dingen te doen.

Duurzaam af

Alle O’right-producten worden vervaardigd in een gecertificeerde groene productie. Dit is uniek in de wereld en hiermee is O’right als eerste cosmeticabedrijf GMP-gecertificeerd als duurzaam productiebedrijf. Het hoofdkantoor is internationaal erkend als één van de meest duurzame productielocaties voor cosmetica en geld als hét schoolvoorbeeld voor duurzaam produceren. Kijk, dat is een fijn nieuwtje.

De test

Ik ga zelf sinds ruim een half jaar naar een van de beste kleurspecialisten van Nederland: Colorista, in Amsterdam. Zonder grappen, zij hebben mijn haar er nog nooit zo goed en gezond uit laten zien. Uiteraard wel door middel van talent en geweldige zilvershampoos, maar toch. Ik was dus heel even bang om een andere shampoo te gebruiken, maar ik combineer ‘m gewoon. De O’Right Green Tea variant ruikt ten eerste verrukkelijk en hij is zacht voor je haar. Je hoeft niet veel te gebruiken en je haar ziet er na afloop glanzend uit. Een aanrader dus. Ook in combi met andere producten.

Hij is nog lang niet op, maar je kunt ‘m dus na afloop in de grond zetten waarna er een Acacia-boom uit groeit. In de bodem zitten zaadjes. De fles is 100% natuurlijk afbreekbaar en de dop is gemaakt van bamboe. Mocht het zover zijn, dan maak ik er een video van.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.