4 geweldige vegaburgers die zo gemaakt zijn!

Steeds meer mensen gaan bewuster om met vlees. Dit wil zeggen: of ze kiezen voor vlees ‘met een goed leven’ en eten dit hoogstens twee keer per week of ze kiezen een vervanger. Ik ben zelf niet heel erg fan van tofu of soja, dus ben de afgelopen tijd aardig op zoek gegaan naar vegaburgers zonder deze twee ingrediënten. En – jawel – gevonden!

Zo weet ik dat de Marqt hele lekkere champignonburgers heeft die je zelf bijna niet kunt evenaren. Alleen soms is het fijn om ook gewoon de keuken in te duiken en met een paar simpele ingrediënten iets lekkers te maken. Daarom heb ik een paar favorieten op een rij gezet.

Peulvruchtenburger

Laatst kwam ik op Facebook deze kikkererwten-wortelburger tegen en geloof me: it’s delicious. Ik heb ‘m diezelfde avond gemaakt en het was een groot succes. Hij blijft stevig door het ei en de havermout. Lekker met wat avocado, tomaat en augurk als garnering.

Groenteburger

Tja, en waar kun je nou beter kijken voor dit soort recepten dan op Green Kitchen Stories. Deze gegrilde bietenburger is echt te simpel voor woorden en ongelooflijk lekker. Need to say more? Nee, de foto zegt genoeg.

bietenburger green kitchen stories

Quinoaburger

Naar een recept van B. Britnell waar je van gaat watertanden. Hiervoor moet je o.a. quinoa, zwarte bonen en champignons in huis hebben. Easy does it!

Zoete-aardappelburger

Een zoete-aardappelburger alleen is prima, maar door de topping van avocado en chilisaus wordt ‘ie net lekkerder. Dit recept komt van Feed Me Phoebe en ziet er mouthwatering uit.

zoete aardappel burger

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.