C’est officiel: Parijs krijgt allereerste échte modemuseum!

Dankzij Chanel. Om dit maar gelijk even gezegd te hebben. Want hoe kan het nou zo zijn dat Parijs nog geen officieel modemuseum heeft, met de grootste modeontwerpers ter wereld in haar mars? Nu wordt een droom van velen toch echt werkelijkheid.

Voor mooie modetentoonstellingen kon je al terecht in Palais Galliera, maar nu wordt er dus een speciale ruimte gecreëerd die permanent aan fashion gewijd zal worden. Met een investering van Chanel. We hebben het hier dan wel over zo’n luttele 5,7 miljoen euro. Qu’est-ce que?

Workshops

De ruimte gaat gebruikt worden voor permanente collecties, die je het hele jaar door kunt bewonderen. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook modeworkshops volgen en koffietafelboeken aanschaffen van de grootsten der aarde.

Paris, Paris


Buiten dat het ook echt wel een beetje tijd werd, zo’n museum, staat het ook in de planning omdat Parijs na de aanslagen niet meer echt in trek was. Het toerisme is fors gedaald. Zodra het in 2019 af is, geef ik jullie een seintje.

LEES OOK: Love rules! Dit koppel draagt al 37 jaar lang matchende outfits.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.