One to watch: deze plant wil jij sowieso in je huis hebben nu!

Ik moet toegeven: ik begreep die hele hype rondom planten nooit. Ik bedoel, ik vind bloemen vrij ingewikkeld – vooral als ik ze van andere mensen krijg die geen idee hebben hoe een bos eruit moet zien – en een cactus kon ik nog maar net in leven houden. Maar nu heb ik het geheim ontdekt hoor. Ga ik zo vertellen, maar eerst wil ik het even hebben over de air plant, ofwel: de luchtplant.

Want sinds ik dus praat tegen m’n planten en ze niets anders geef dan water en liefde, is mijn huis omgetoverd tot oerwoud. En toen kwam daar plots de air plant tevoorschijn: een plantje die zijn voeding en water uit de lucht haalt. Tjongejonge, komen ze nu mee.

LEES OOK: Dit worden de swimwear trends van 2017!

Verzorging

De luchtplantjes staan ook wel bekend als de Tillandsia en de verzorging is simpel AF. Ze staan namelijk niet in aarde, dus water geven doe je ongeveer 1x per week met een plantenspuit, afhankelijk van de luchtvochtigheid in je huis. Of je legt ze 1x per maand in een ‘bad’ met water. Let wel op: de luchtplant is gevoelig voor rotting dus laat ze daarom goed uitlekken en drogen voordat je ze terugzet in hun ‘glazen stolp’ of in een mooie keramieken bakje.

Accessoires

Een trendplant zou geen trendplant zijn als het geen accessoires heeft. Zoals ik al zei: mooie bakjes, glazen stolpen, bollen, goudkleurige cubes, macramé plantenhangers, fantastische plantenspuiten en zelfs schelpen waar je je plantje in zet.

Alles te koop via Luchtplantjes.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.