Hoe weet je nou welke lifestyle het beste bij jou past?

In deze maatschappij, waarin we worden blootgesteld aan informatie en personen, is het lastig om te kijken naar wie jij nou echt bent. En wat je wilt. Het is namelijk vrij logisch om ook kwaliteiten en doelen van anderen te willen overnemen. Alleen, past dit wel bij jou? Hoe weet je nou welke lifestyle het beste bij jou past en hoe streef je ‘m na?

Laatst zat ik met mijn naar Nieuw-Zeeland geëmigreerde vriendin E. aan de telefoon. Buiten dat ze gewoon een heel mooi mens is, kan ze zichzelf daar ook heel goed ontwikkelen, merkte ik. Niets ten nadele van Nederland, maar de ruimte en rust daar werkt volgens mij vrij verhelderend. De prikkels zijn minder en de mensen minder op status gericht. Maar zijn dit key ingredients als het om het ontwikkelen van je eigen lifestyle gaat? Dus eigenlijk is de vraag: ‘Wie ben jij nou echt en hoe wil je leven?’ Een lastige…

First things first: het is jouw leven

Jouw plan. Daarbij ben jij goed zoals je bent. En nog iets: je hebt keuzes en jij bent degene die de keuzes kan maken. Gisteravond had ik een workshop NLP (aanrader voor iedereen!), waarbij mij één ding heel duidelijk werd: Jij bepaalt. Laat andere mensen nooit jouw leven bepalen. Toen ik daar zo over nadacht, gaf me dit een hoop rust. Laat je niet intimideren door anderen en laat hun gedrag bij hen.

Doe zoveel mogelijk ervaring op

Reis, mediteer, doe iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan, probeer een baan ook al weet je dat je er geen jaren gaat blijven. Dit zorgt er allemaal voor dat je in ieder geval weet hoe je het niet wilt. En misschien ook wel hoe je het juist wel wilt.

LEES OOK: Kristallen voor beginners: dít moet je weten én hebben!

Stel jezelf deze vragen

Waarom ben ik hier?
Wie ben ik? Ben ik mijn naam, mijn leeftijd, mijn functie, een goed mens? Wie zou ik willen zijn?
Wat wil ik bereiken in de wereld?
Waar krijg ik energie van?
Waar voel ik me het meest op m’n gemak?
Met wat soort mensen ga ik het liefst om?
Wat wil jij nalaten aan deze wereld?

Inspiratie vs. Aspiratie

Je kunt je laten inspireren door anderen. Sterker nog, er zijn dagelijks mensen die je tegenkomt die interessant zijn. Alleen wees wel realistisch. Want wat spreekt je in hen aan? Is dit iets wat je zelf ook kunt of wilt bereiken (je doel), of is het iets wat je enkel inspireert? De grap is, vaak weet je onderbewustzijn dondersgoed wat je wilt en wie je wilt zijn. Probeer hier naar te luisteren. Er is geen goed of fout.

Onderschat jezelf niet

We zijn vaak bezig met andermans leven. Logisch, want open je Facebook of Instagram, dan zien we natuurlijk ook andermans leven. Dit betekent helaas vaak wel dat je onzeker kan worden. Want: Is mijn leven wel goed genoeg? Is het wel leuk genoeg? Ben ík wel leuk genoeg? Oké, daar gaan we nu gelijk even korte metten mee maken. Kijk naar jezelf. Vraag jezelf af of je iets wilt veranderen of niet en werk daar naartoe (of niet).

En dan die lifestyle…

Sommige mensen hebben baat bij een gestructureerd leven. Anderen vinden ‘het avontuur’ juist heel prettig. Wederom: niets is goed of fout. Doe waar jij je prettig bij voelt. Kijk naar anderen, test het uit op je eigen leven, maar stop er ook direct mee als het niets voor jou is. Het is eigenlijk net als met stemmen: stem je niet, of stem je uit angst dan moet je ook niet zeiken als het niet gaat zoals je wilt.

Wil jij emigreren, zet dan ook alle stappen in werking om dit te kunnen doen. Heb je jonge kinderen? Dan maak jij dus een beslissing voor hen, maar weet dat dit uit oprechtheid komt. Maak je daar dus geen zorgen om. Iedere dag mediteren? Maak er tijd voor. Of wil je het stiekem alleen maar omdat ‘iedereen’ het doet? Wist je trouwens dat je iets 21 dagen op rij moet doen om er een gewoonte van te maken? Zo, en nu luisteren naar jezelf en je inner gut. Want echt, je kunt jezelf pas optimaal ontwikkelen als je je onderbewustzijn laat spreken en regisseur bent over je eigen leven. Good luck!

LEES OOK: De Wet van de Aantrekkingskracht: werkt dit nou echt zo?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.