Deze supergezonde, verse wortel-kokossoep is binnen 3 minuten klaar!

Ok, dat is misschien een beetje een clickbait. Wortel is namelijk niet binnen vijf minuten zacht. Maar de voorbereiding is echt peanuts. Soms heb je namelijk geen zin om veel werk te moeten verrichten voor een gezonde, goed gevulde soep, maar is soep uit blik echt geen optie. Deze struggle is nu verleden tijd met deze overheerlijke, snelle wortel-kokossoep!

Gezond eten is voor mij key. Sinds een jaar of vijf ben ik er wel achter dat een gezonde maaltijd een positieve invloed op m’n mindset heeft. Dit heeft, denk ik, te maken met het ‘voeden, niet vullen’-verhaal. Daarbij vind ik het belangrijk om niet per se met trends mee te gaan, maar wel te kijken naar écht eten. Naar vers, onbewerkt voedsel. Een soep kan daar een goed voorbeeld van zijn, omdat je er zoveel mogelijk verse ingrediënten aan toe kunt voegen. In het onderstaande recept gebruik ik Boemboe uit een pakje (want: snel) waar geen rotzooi in zit, maar je kunt er ook voor kiezen om het zelf te maken. Geloof me, mijn partner, dochter en ik hebben twee dagen gegeten van deze fantastische soep!

Ingrediënten
– Een zak peen-en-uien (je weet wel, zo’n zak met stukjes wortel en uienringen, gesneden en wel! Scheelt tijd)
– Een bakje boemboe Rode Curry
– Bouillonpoeder (ik gebruik zelf vegan groentebouillon van de bio-supermarkt)
– Blik kokosmelk (ik heb die van Fair Trade genomen)
– Water
– Eventueel: Koriander (peterselie volstaat ook, voor degenen die koriander naar zeep vinden smaken)

Zo ga je te werk
1. Gooi het bakje boemboe in een soeppan en bak even aan. Het is al olie-achtig genoeg, dus je hoeft geen extra olie toe te voegen.
2. Voeg de peen-en-uien toe en bak ze even mee.
3. Vul aan met water, zodat de groenten net onder water staan.
4. Voeg een theelepel groentebouillon toe en roer goed door.
5. Laat de soep net zolang koken totdat de wortel zacht is.
6. Pureer nu de soep tot een glad mengsel.
7. Voeg het blik kokosmelk toe en roer goed door.
8. Hak een handje koriander (of peterselie) fijn en meng dit door de soep, of gebruik het als garnering! Tada, hoe snel en lekker is dit!

LINDA.lijnt

Vanaf 20 maart is het weer zo ver! LINDA. gaat zes weken lang aan de lijn. Of nou ja, ook als je niet wilt lijnen, maar gewoon gezond, simpel en lekker wilt eten, zo voor de zomer, is LINDA.lijnt een uitkomst. Zes weken lang worden haar ervaringen, tips en favoriete gerechten gedeeld via een vlog, op LINDA.tv, de LINDA.lijnt nieuwsbrief én LINDA.lijnt Facebook-pagina. Like de pagina en wie weet zie je dit recept plus nog tientallen andere heerlijke recepten voorbij komen! Doe jij mee?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.