10 gezondheidsgeheimen uit Australië die je direct wilt overnemen

Florineduif.com is onder andere voortgekomen uit het feit dat ik heel graag een tijd in Australië of Nieuw-Zeeland wil wonen, omdat die lifestyle ongelooflijk intrigerend vind. Zon, zee, vriendelijke mentaliteit en gezond eten. Maar, wat eten ze daar nou eigenlijk?

Een lijst. Voor jou. Waar je blij van wordt, want Australisch. Daarbij: alles wat in Australië een trend is op het gebied van voeding en lifestyle komt sowieso over een tijd naar Nederland. Nu hoef je daar dus niet op te wachten, ik heb het voor je uitgeschreven! Nog een surfplank en zon en dan zijn we weer helemaal gelukkig.

1. Salade als ontbijt
Inclusief spinazie, bloemkool, avocado en champignons. Met hier en daar wat granaatappelpitten en een gepocheerd ei. Breakfast salad bars zijn hot!

2. Er is niet echt zoiets als de ‘Australische keuken’
En daarom kun je er van alles vinden! Vooral de nieuwste Italianen zijn in trek. Maar Koreaanse Poke Bowls zijn ook niet aan te slepen.

3. En dat betekent dus ook dat er gewoon gluten gegeten kunnen worden
Want de Franse patisserie in de buurt verkoopt gewoon amandelcroissants met heel veel boter en gluten. En daar word ik dus heel erg blij van. Australiërs en Kiwi’s houden zeker van gezond eten, maar kijken niet zo nauw op veganistisch en glutenvrij voedsel. Als het maar vers en non processed is.

4. Gut is key
Daarom kun je ook overal gefermenteerd voedsel kopen. Met verse ingrediënten van de markt. Of je maakt het gewoon zelf. Fermenteren geeft een probiotische werking en zorgt voor een gezonde darmflora. Hup, aan de kefir en kimchi jij!

LEES OOK: Deze supergezonde, verse wortel-kokossoep is binnen 3 minuten klaar!

5. En er is Vegemite
Wat? Vegemite. Een ontbijtingrediënt voor velen! Het is een gistextract met verschillende groenten en specerijen. Wat smashed avocado erbij, een zelfgemaakte zuurdesemboterham en je hebt een geweldig maal. Daarnaast bevat het veel vitamine B, calcium en magnesium.

6. De natuurlijke omgeving is heel belangrijk voor Australiërs
Zo zijn ze al een tijd bezig met de opwarming van de aarde en hoe dit te beperken. Zo kiezen ze steeds meer voor alternatieven als het om energie gaat en verbouwen ze hun eigen eten. ‘Ja lekker makkelijk, weet je hoeveel grond daar is!’. Daar heb je zeker een punt, maar jij kunt prima je eigen tomaten verbouwen op je balkon. Of koop anders eens bij lokale boeren. Kijk eens op De Streekboer.

7. Delivery services!
Het wordt steeds gemakkelijker om gezond te eten, ook al ben je heel erg druk. Wat je veel ziet daar is dat er bezorgservices zijn die (half) kant-en-klaarmaaltijden bezorgen. Snel, maar wel gezond en voedzaam is dan ook het motto. Ook zie je steeds meer ‘gesneden’ producten waardoor je maaltijd sneller klaar is én healthy take away zaken! Mijn favoriet is nog steeds SLA! Hun maaltijden kun je ook laten bezorgen via diensten als Deliveroo.

8. Yoga, pilates…
Spinning, hiking, salt rooms noem maar op. Niet zo gek dat athleisure populair is: alles voor een gezonde lifestyle!

9. Tropische vruchten
Mangistan, doerian, papaja, mango, drakenfruit; ze eten ze dagelijks. Ik heb de laatste tijd zoveel zin in tropisch fruit! Kan ook door het weer komen of door m’n sweet tooth, maar volgens mij heb ik het ook gewoon nodig. Het is alleen niet zo heel duurzaam natuurlijk, aangezien het hier niet wordt geproduceerd.

10. Geen koffiedates, maar juice dates!
Kijk overigens wel uit met verse sappen. Ze zitten vol met suiker, als je voor de fruitvariant kiest. Kies er daarom één met groenten!

LEES OOK: Hoe weet je nou welke lifestyle het beste bij jou past?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.