OUI! 5 x natuurlijke lippenbalsems die je op kunt eten

Hebben jullie dat ook? De afgelopen paar maanden had ik last van uitgedroogde lippen. Als ik er iets onverzorgd uit vind zien, zijn dat kapotte lippen. Vooral als de mondhoeken gescheurd zijn. Maar, hoe komt dit nou precies? Ik vroeg het aan mijn dokter en die zei dat het met het weer, je weerstand en vitaminegebrek heeft te maken. Oké, maar gezond eten doe ik al! Tot die tijd dan maar even smeren.

Maar eh… Die lipbalms, die moeten wel een beetje natuurlijk zijn. Want: lippen. Want: je eet het onbewust op. Daarbij hoorde ik laatst dat vaseline (Petroleum Jelly, NO!) echt de hel is voor je lippen en aangezien het een teer stukje huid is, moet je er goed voor zorgen! Ik testte er een paar en heb ze op een rij gezet voor je. En ze zijn het ‘OUI’-logo zeker waard! Als je zelf nog alternatieven hebt, let me know! Dan zet ik ze ertussen. PS: kokosolie werkt absoluut niet. Ik moet toegeven dat m’n lippen er alleen maar meer van uitdrogen.

MÁDARA PLUM PLUM Lip Perfection Balm

Deze – samen met de Hemp Hemp – kreeg ik van de week thuisgestuurd. De ‘smaak’ is fantastisch (denk rode bessen, amandel en pruim) en het feit dat het een tube is, geeft het een luxe uitstraling en het smeert gemakkelijk. Ik gebruik al een tijd producten van Mádara, omdat ze natuurlijk zijn en de oprichtster heeft een eigen fabriek waar ze alles laat maken. Boss lady dus!

PLUM PLUM Lipbalm is gemaakt op basis van vocht-inbrengende jojoba-olie, verzorgende sheaboter en herstellende pruimenolie. Het product heeft verjon-gende eigenschappen en helpt bij beschadiging door zon, wind of kou. Vitaminerijke pruimenolie voedt de lippen zonder dat het product zwaar of plakkerig aanvoelt. De combinatie van de ingrediënten zorgt voor soepele lippen met volume.

EOS

Zelf heb ik de Strawberry Sorbet, alleen ik snap heel goed dat je niet naar een lolly wilt ruiken. Gelukkig hebben ze ook geurloze varianten! Wat ik fijn vind aan deze lippenbalsem is de vorm. De shea butter, jojoba-olie en Vitamine E zorgen echt voor zachte lippen.

LEES OOK: 10 gezondheidsgeheimen uit Australië die je direct wilt overnemen.

MÁDARA HEMP HEMP Lip Balm

HEMP HEMP Lipbalm is gemaakt op basis van rijke en vocht inbrengende olijfolie en sheaboter. Hennep-olie verzorgt intensief, voedt de huid en versterkt de beschermende barrière van de lippen. Deze olie is rijk aan essentiële omega 3 en 6 vetzuren en antioxidanten. Het product beschermt de huid tegen veroudering, uitdroging door zon en kou en biedt de hele dag zachtheid!

Deze variant heeft een neutrale smaak en natuurlijke, subtiele geur. Ergens ‘proef’ je een beetje citroen en een hint van nootachtige hennep.

All Salve – Fat and the Moon

Laatst ontdekte ik Fat and the Moon en ik was opslag fan. Het is redelijk new age, maar wel cool. De All Salve heb ik niet geprobeerd, maar lijkt me zeker een aanrader. Het bevat Calendula, bijenwas en zonnebloemolie.

Hurraw!

Zo’n vijf jaar geleden kwam ik in aanraking met Hurraw!. Hun ‘smaken’ zijn uitgebreid en sinds kort hebben ze ook Ayurvedische varianten. Ze zijn allemaal gemaakt van natuurlijke, rauwe, organische en fairtrade ingrediënten. En eerlijk, ze werken zeer goed!

LEES OOK: Hoe weet je nou welke lifestyle het beste bij jou past?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.