Eieren verven met natuurlijke kleurstoffen? Zo doe je dat!

Hoe oud je ook bent, eieren verven blijft leuk. Nu hoef je echt niet achter een eierverfinstallatie te gaan zitten of in de weer te gaan met chemische verf (het dringt toch vaak door tot in het ei). Nee, eieren verven met natuurlijke kleurstoffen is the best thing ever, wat Pasen betreft. Nou ja, met die paaseitjes is overigens ook niks mis.

Ik ken ‘de truc’ al een aantal jaar en vond ‘m op Laurenconrad.com. Buiten dat het dus geen chemische shit bevat, zien de eieren er geweldig uit. Als in: je wilt ze neerleggen op een schaal en er de hele dag naar kijken.

De kleurstoffen
Natuurlijk kun je met chemische troep je eieren verven, maar het kan ook gewoon met voedingsmiddelen! Wat dacht je van:

– Rode kool
– Blauwe bessen
– Rode uienschillen
– Witte uienschillen
– Saffraan
– Bietjes
– Het groen van een wortel

Hoe ga je te werk?
Kook de eieren eerst en vervolgens de ingrediënten apart. Hoe langer je een ingrediënt kookt, hoe meer kleur het zal afgeven. Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg water hebt om het ei in te leggen.

Leg het hardgekookte ei in een bakje met het gekleurde water en laat ze daar een paar uur in liggen, totdat jij tevreden bent.

Even een kleine impressie (onderstaand ei is gekleurd met rode kool):

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.