Deze 5 dingen brand jij deze lente in je huis voor positieve energie (en nee, geen salie)

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb nog steeds behoefte aan kaarsen. Misschien niet de standaard waxinelichtjes, maar wel de grote, mooi uitziende exemplaren. Met geur. Ze brengen een bepaalde energie in huis. En niet alleen kaarsen, je hebt ook andere dingen die je kunt branden voor een potje positiviteit.

1. De limited edition Baobab Collection kaars

Ben jij al bekend met de Baobab Collection geurkaarsen? Letterlijk, positiviteit in een potje. Je hebt ze vast weleens bij de Bijenkorf gezien en zo niet dan moet je er echt even kennis mee maken. Baobab lanceert namelijk deze maand de speciale Mikea collectie. Met de hand gemaakte kaarsen door Malagasy vrouwen. Een ode aan de oudste stam van Madagaskar: de Mikea stam. Deze stam heeft altijd in de bossen gewoond, maar door de handen in rozenhout versnelt de ontbossing en is deze stam helaas gedwongen zich te vestigen buiten de bossen. Triest dus. Baobab Collection heeft besloten een deel van de verkoop te doneren aan de Mikea stam. En dat niet alleen: ze helpen ook een school in de omgeving om gemakkelijker aan water te komen. Een rit naar water kost nu 5 uur met de auto, dat kan niet de bedoeling zijn in deze tijd. Help jij mee? De kaarsen zijn namelijk prachtig en de geuren heerlijk.

Hier koop je ze.

2. Palo Santo
Ofwel: heilig hout. Hout van de ‘Bursera graveolens’ boom. Ook gaan we even terug naar de Inca’s. Er werd geloofd dat Palo Santo zou helpen om het energieveld te reinigen. Tevens zou het een medicinale werking hebben. Tegenwoordig wordt het ingezet om je dromen kracht bij te zetten. Dus wil jij je Instagram-volgers vergroten, of opeens heel veel geld op je rekening hebben? Brand dan een stokje. Nee, even zonder gekkigheid, de geur is rustgevend en een beetje spiritualiteit in je huis kan geen kwaad toch?

3. Rozemarijn
Rozemarijn branden is ook wel goed voor een nieuwe start. Of je nu korte metten wilt maken met oude gewoontes, een nieuw pad wilt bewandelen of in het bezit wilt zijn van meer creativiteit; rozemarijn is hét middel! Het helpt je bij het openen van nieuwe deuren.

4. Yerba Santa
Google en gij zult vinden: Yerba Santa. Heb je een gebroken hart? Dan schijnt dit kruid een wondermiddel te zijn. Ook als je meer zelfliefde wilt ervaren, is Yerba Santa een goede match.

5. Zoutlampen
Oké, je brandt ze misschien niet echt, maar ze staan wel bekend om het laten verdwijnen van negatieve energie. Zo kun je dus niet alleen je huis voorzien van positieve energie, maar ook je kantoor! Want daar een geurkaars aansteken is één, maar Palo Santo branden is niet echt een optie, lijkt me.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.