Zo kom je in de flow (en blijf je erin!), volgens Yvette de Lint

Even voorstellen: Yvette de Lint. Yvette en ik kennen elkaar al ongeveer ons hele leven en ik heb altijd bewondering voor haar pienterheid gehad. Ze weet van aanpakken, heeft honderdduizend dromen en weet van niets iets te maken. Vanaf nu schrijft ze voor Florineduif.com en er komt nog iets veel groters aan (maar dat zeg ik lekker niet). Yvette heeft zich de afgelopen tijd steeds meer verdiept in het hoe van de positieve mindset. En geloof me, als er iemand een goede coach is, dan is zij het wel. Vandaag legt ze uit: hoe kom je in de flow? Ofwel: hoe zorg je ervoor dat je op de juiste golflengte zit én vooral blijft?

Iedereen heeft van die periodes in zijn of haar leven waarop alles gemakkelijk lijkt te gaan. Dat gevoel van ‘ik heb alles onder controle’ kan je plotseling overvallen op de meest nietszeggende momenten en zorgt voor een intens geluksgevoel. Zo’n gevoel dat uit je tenen komt en pas stopt bij je kruin. Ik noem het ‘flow’.

Verantwoordelijkheid
Een staat van flow bereik je wanneer je precies die dingen doet waar jouw lichaam en geest zich goed bij voelen. Het gevoel dat je krijgt wanneer je on purpose bent. En het leuke is: de bal ligt bij jou, want alleen jíj kan weten wanneer je in een flow zit. Je bent 100% zelf verantwoordelijk voor je eigen ervaringen en de manier waarop jij ermee om gaat in je leven. Dat begint al bij de manier waarop jij tegen je leven aankijkt. Zijn er vele kansen voor je weggelegd of overkomt het leven je? Is het glas halfvol of half leeg? Werk daaraan, benader de dingen die je meemaakt van de positieve kant. Wat kan je ervan leren om vervolgens sterker in je schoenen te staan? De lading die je aan jouw ervaringen geeft, is bepalend voor de energie die je ervan krijgt, of die het je kost…

Aandacht
Wat je het meeste aandacht geeft in jouw leven bepaalt wat je doet en of je je in die heerlijke staat van flow bevindt. Je kunt meer uit je leven halen door bewust te kiezen voor dingen die jou energie geven. En waarom ook eigenlijk niet? Waar je energie van krijgt is voor iedereen verschillend, dus ga eens bij jezelf te rade waar jij van gaat stralen. En als je het lastig vindt om dit zo op te noemen, houd dan eens een aantal weken bij waar jij een goed/voldaan/ontspannen gevoel van krijgt. Ga die dingen bewust meer integreren in je leven. Hoe voel je je na een paar weken? Het is een aaneenschakeling van ervaringen die zorgen dat jij in je kracht staat en je goed voelt.

De sleutel ligt bij jou. Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf!

Yvette De Lint

Waar energie is, daar ben ik! Wij zijn onlosmakelijk verbonden omdat het creëren van de juiste energie voor mij essentieel is om alles uit het leven te halen. Ik geniet ervan om de energie die schoonheid brengt bij mensen los te maken. Anderen inspireren om te stralen, van binnen en van buiten. Persoonlijke groei, authenticiteit en genieten zijn belangrijk voor mij. Ik probeer anderen te helpen om het juiste pad te vinden en de ervaringen die ik along the way opdoe deel ik graag met jou.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.