Voor iedere moeder (to-be): dit is wat je altijd moet onthouden over je lichaam

Op het moment van schrijven ben ik bijna 32 weken zwanger. Holy sh*t, nog 8 weken! Het voelt alsof m’n buik niet meer verder kan groeien, opeens heb ik een zwangerschapsmasker en heel eerlijk: ik ben er een beetje klaar mee. Hoewel ik echt niks te klagen heb, is een zwangerschap een aanslag op je lichaam. Althans, zo ervaar ik het. En ik snap best dat je met opgetrokken wenkbrauwen in de spiegel kijkt, na 7 maanden. Believe me, dat is normaal. #ontploft

Maar het is wel belangrijk dat je je lichaam blijft waarderen en het niet gaat verafschuwen. Het zet een kind op de wereld en daar komt zo belachelijk veel bij kijken. En ja, daar horen extra kilo’s, rare vlekken en Cankles bij (je weet wel, Ankles die overlopen in de Calf = cankles). Gaat wel weer weg na de zwangerschap. En in die tussentijd zorg je er gewoon voor dat je er momtastic uitziet. Ga naar de kapper, neem een schoonheidsbehandeling en investeer in goeie lingerie. Over dat laatste wil ik vooral even wat kwijt. Vooral omdat het zondag Moederdag is en ik vind dat je jezelf best even mag verwennen.

Lincherie
Want man, die zwangerschapsbeha’s zijn echt niet altijd even mooi. Daarnaast wil je ook niet negen maanden lang in een kantoenen, zwarte onderbroek lopen. En dan rest de vraag: moet je wel zwangerschapslingerie aan? Toen ik de winkel Lincherie in de Negen Straatjes binnenliep – I was in need for some lingerie – was daar het antwoord: nee. Ken je Lincherie al? Nee? Wow, echt ga erheen. Moeder of niet, je komt thuis met de allermooiste lingerie ooit. Niet overdreven. En het is prettig, want ze meten op een hele interessante manier je maten op. Zo stap je in het pashok, ga je voor de 3D-spiegel staan, draai je een rondje en door middel van camera’s krijg je precies te horen welke beha je nodig hebt. Vervolgens komt de stylist met een allerhande aan exemplaren naar je toe.

Wat ik er dus fijn aan vind – vooral nu ik zwanger ben – is dat je niet met een vreemde in je pashok hoeft te staan. Dat het er luxe uitziet, er een kamerjas hangt en je wordt voorzien van water en macarons (that’s the way ahah ahah). Het is net even dat beetje extra, wat je bij veel lingeriezaken mist. Had ik al gezegd welke merken ze hadden? Denk aan Marie Jo en Prima Donna. Oh en wat ook fijn is: samen met de stylist maak jij na afloop een account aan die je maat en stijl onthoudt. Zo kun je met één druk op de knop direct een nieuw setje bestellen.

Moederdag
Just around the corner. En zwanger en ontploft of niet: je bent gewoon een prachtige moeder. Net zoals jouw eigen moeder dat is. Enne… Mocht je nog geen Moederdagcadeau hebben, houd dan de komende dagen de posts in de gaten. Want er komt een zeer aantrekkelijke winactie aan. Tja, het is wel een beetje een cliffhanger, maar je ziet ‘m vanzelf voorbij komen.

Photos @MarilynBartman.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.