Waarom zeggen we eigenlijk ‘Ohm’ na een yoga- of meditatieles?

Als de dag van gisteren: ik dus in m’n eerste meditatieles, waar ik al niet helemaal lekker in kwam. En toen moest ik ook nog eens afsluiten met ‘Ohm’. Why? Het voelde ongemakkelijk, maar ergens kon ik de link wel leggen. Is het gewoon een mooie afsluiter of zit er meer achter ‘Ohm’?

First of all: we associeren het met yoga en meditatie. Dus het moet iets te maken hebben met de body-en-mind-hoek. Toch heeft het meer spirituele en wetenschappelijke verklaringen. Wanneer we ‘Ohm’ uitspreken (lees: chanten), zoals we dat aan het einde van een les doen, komt er een bepaalde trilling vrij die op 432 Hertz ligt. Deze frequentie wordt ook wel de ‘hartslag van de aarde genoemd’. Dus wanneer we ‘Ohm’ chanten, bootsen we eigenlijk de trillingen van onze planeet na. Of beter gezegd: zijn we één met alles wat de natuur ons te bieden heeft. We tunen letterlijk in de natuur en zelfs het universum wordt genoemd.

LEES OOK: 5 redenen waarom ook iedere man moet mediteren.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.