A Woman’s Wisdom: make-upartist en beauty-expert Amanda Rijff

Amanda Rijff ken ik van events. En ook al heb je nooit met haar gepraat, je weet direct wie ze is. Amanda is – buiten make-upartist en beauty-expert – namelijk een bijzonder mooie verschijning. Van de buitenkant, dat zie je. Daar is geen twijfel over mogelijk. Maar het fijne aan Amanda, is dat ze dus ook nog eens knap van binnen is. Onlangs heeft ze een boek geschreven, genaamd ‘Flawless’. Dat moest even worden verspreid, vond ik zelf. Want je kunt nogal wat van haar leren.

Waar het over gaat? Flawless is een leeftijdloos boek voor iedere vrouw die graag stralend en flawless voor de dag wil komen. Amanda vertelt je in dit boek hoe je het beste uit jezelf kunt halen, vanbinnen en vanbuiten. Ze neemt je mee op haar (persoonlijke) zoektocht naar het vinden van een gezonde balans tussen uiterlijke en innerlijke verzorging. Van hoe je je huid een boost geeft, wat te doen bij wallen en acne, de ultieme producten binnen elk budget, extra tips en tricks over de getinte en donkere huid tot hoe je zelf een Flawless Face creëert. Zodat je iedere ochtend in de spiegel kunt kijken en denken: wat voel ik me lekker en wat zie ik er stralend uit! Kijk en dat is volgens mij iets waar je vandaag de dag allemaal naar op zoek zijn. Right?

Amanda, wat betekent beauty voor jou?
Beauty is in the eyes of the beholder en kan dus op allerlei manieren worden uitgelegd. Beauty heeft alles met je uitstraling te maken, maar ook de manier waarop je voor jezelf zorgt en in het leven staat. Het komt van binnenuit waarbij ik met skills je beste uiterlijke kenmerken onderstreep.”

Hoe is het gekomen dat beauty jouw interesse zo heeft getrokken?
“Ik heb een enorme fascinatie voor gezichten (ook voor lichaamstaal a.k.a, non-verbale communicatie) Ieder gezicht is uniek en ik vind het bijzonder dat je met visagie technieken een gezicht bijna kan transformeren.”

Vind je dat er tegenwoordig te veel op beauty aan de buitenkant wordt gefocust? Is dat een goed teken of juist niet niet?
“YouTube trends komen en gaan, en ik vind het leuk en inspirerend om bij op de hoogte te blijven. Dit wil niet zeggen dat je klakkeloos alle trends moet toepassen. Met name op YouTube zijn de looks over the top en niet altijd draagbaar. Een gezicht is het eerste dat je ziet, dus het logisch dat hier in het verzorgen ervan een focus ligt. Ik denk wel dat je dicht bij jezelf moet blijven.”

Oké, tip van de sluier (voor iedereen die nog niet je boek heeft gelezen): Waar ben jij het meest trots op in Flawless?
“Ik vind het fijn dat mijn boek prettig en gemakkelijk leest. Het is een boek waar iedere beauty liefhebber (jong en oud) zich in kan vinden en tips uit kan halen.

Ook ben ik trots op het feit dat Flawless van begin tot eind klopt. Je kan een idee in je hoofd hebben, maar de vertaalslag kan totaal anders uitpakken. Bij Flawless is het een 100% match. Zowel in de fotografie, visualisatie, illustraties en tekst.”

Hoe zorg je ervoor dat je de beste versie van jezelf wordt?
“Kijk, en daar moet je Flawless voor lezen. Daar omschrijf ik haarfijn wat voor mij heeft gewerkt.”

Wie zou je nog heel graag in je stoel willen hebben?
“Ik ben inmiddels 15.000 prachtige vrouwen verder. Te gek om een keer mijn flawless face expertise op Beyoncé of Angelina Jolie los te laten. Kate Moss mag trouwens ook, haha.”

Dit is de Amanda die we allemaal kennen
“Onlangs was ik in Andalusië om een seminar te geven tijdens het Renew Yourself Week programma. Een van de workshop opdrachten was om iets over de ander te zeggen door dit op een post-it te schrijven en in een envelop te stoppen. Aan het einde van de workshop kreeg ik mijn envelop mee. Hieronder een paar van de notities”:

-“Ik vind je een prachtige vrouw van binnen en van buiten. Het allermooiste vind ik jouw wijsheid en energie.”
-“Stoer, ambitieus, bikkel, verschijning.”
“Krachtig en vol warmte. En prachtige rustige uitstraling.”
-“Je bent echt een power vrouw! Mooi mens met een hart van goud.”

Waar ligt jouw kracht?
“Het snel kunnen inschatten wat ik voor iemand kan betekenen. Iemand op z’n gemak stellen. Goed luisteren. En dus luisteren om antwoord te geven maar om echt te horen en begrijpen wat iemand zegt (of bedoelt) en hier een vertaalslag van te maken, zodat het op dagelijkse basis kan worden toegepast. Got it?

Wat is de beste levenstip die je ooit hebt gekregen?
“Volg je eigen pad en blijf dicht jezelf. Doe waar je gelukkig van wordt. Het leven is een feestje maar je moet soms zelf de slingers ophangen.”

Amanda’s boek kost €17,99 en is hier te koop.

LEES OOK: A Woman’s Wisdom: Florine sprak met H&M’s sustainability manager Annet Feenstra.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.