Waarom je alleen maar voor deze vrouw naar de Inner Peace Conference moet gaan

Mensenrechtenadvocaat voor de United Nations, Amandine Roche, heeft 15 jaar in conflictgebieden gewerkt waar de omstandigheden voor niemand gunstig waren. Zo kreeg ze te maken met mensen die posttraumatische stressstoornissen hadden en niet meer konden functioneren. Een bijzondere vrouw, als je het zo hoort. En eigenlijk is ze meer dan bijzonder. Want Amandine heeft door middel van haar wijsheden en hulp – o.a. meditatie en yoga – heel wat mensen ‘beter’ gemaakt.

‘Huh, maar zijn die tools dan echt zo krachtig?’ Ja, dus. Toen Amandine 18 jaar oud was, had ze een ontmoeting met de Dalai Lama en na aanleiding hiervan koos ze voor de studie mensenrechten. Voor haar uiteindelijke werk vertrok ze naar Afghanistan. Door de ontvoering en moord op drie van haar collega’s moest ze noodgedwongen vertrekken uit het land en kwam terecht in India. Daar heeft ze bijzondere spirituele meesters en a whole lotta yoga en meditatie meegemaakt. Dit heeft haar dusdanig veranderd, dat ze besloot dat vrede alles is. Met geweld kom je nergens. En daar heeft ze natuurlijk een punt. Maar, hoe verander je zoiets? Amandine vertrok wederom naar Afghanistan en wist daar yoga en meditatie aan de lokale bevolking te brengen.

Iets voor de wereld betekenen
Ik vind ‘powervrouw’ altijd een ingewikkeld woord. Want waarom zijn er nu opeens zoveel powervrouwen? Was dit eerst niet vanzelfsprekend? En bestaat er dan ook zoiets als een powerman? Goed, maar als we het dan over powervrouwen hebben, dan vind ik Amandine een voorbeeld. Een vrouw die echt wat voor de wereld betekent. Zo heeft ze zelfs een keer oog in oog gestaan met een terrorist die na een ontmoeting met haar van zijn daden af zag. Je kunt hier natuurlijk veel over zeggen, maar het lijkt mij juist belangrijk dat je haar in het echt ontmoet! En dat kan dus.

Want Amandine is op de Inner Peace Conference! Dit jaar vindt de conferentie plaats op 7 & 8 oktober op verschillende magische plekken in Amsterdam. Wil jij erbij zijn? Houd dan Florineduif.com in de gaten!

Over de Inner Peace Conference
De naam zegt het eigenlijk al. Een twee dagen durende conferentie waar wijsheden, eeuwenoude helende tradities en ‘Inner Peace’ samenkomen. Denk aan muziek, kunst, yoga, meditatie en interessante figuren waar we iets van kunnen leren. Open your heart, clear your mind, dat is waar de Inner Peace Conference over gaat.

LEES OOK: A Woman’s Wisdom: make-upartist en beauty-expert Amanda Rijff.

Foto via

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.