Dit is wat ik mijn dochter het nieuwe schooljaar wil meegeven

Ho. Stop. Er is de afgelopen tijd namelijk aardig wat gebeurd. Dus moet ik jullie even bijpraten. Want buiten wat jullie allemaal van mij op social zien, heb ik ook gewoon zoiets als vier muren met een gezin. Zo ben ik moeder geworden van een tweede meisje, Lexie (ze is zo lief!), op de eerste dag van Isabel’s zomervakantie. En man, dat is heftig. Zes weken met plotseling twee kinderen, waarbij ik m’n aandachtsmodus compleet moest aanpassen, is vrij intens kan ik je vertellen.

En dat is me niet in de koude kleren gaan zitten. In zes weken tijd heb ik meer geleerd over m’n oudste dochter, en vooral over mezelf, dan ik ooit had kunnen denken. Zo moest ik uitkijken dat ik niet de hele tijd ‘Isabel, ssshhtt, je zusje slaapt’ of ‘Isabel, niet te hard, het is geen pop!’ riep. Bewuste aandacht, zonder dat ik haar mijn mening opdring, is mijn nieuwe doel. Ze moet gewoon kind zijn! En dat gaat gepaard met wat ze doet en hoe zij wil dat ze eruit ziet. Zo vindt Isabel het geweldig om bijvoorbeeld door de H&M te lopen en de mooiste outfits uit te zoeken. Niet dat ik het altijd eens ben met haar voorliefde voor prints in combinatie met glitters – en het liefst nog een prinsessenfiguur hier en daar, maar who cares? Ze moet haar eigen stijl leren ontwikkelen. Iets waar mijn moeder mij ook altijd vrij in heeft gelaten. Daarbij, ik ben ook niet vies van een beetje glitter.

Zegt overigens niet dat ik niks meer te zeggen heb over de herkomst van haar kleding. Zoals jullie misschien weten, ben ik een groot voorstander van duurzaamheid. En daarom ben ik vrij picky wat winkelen voor m’n kinderen betreft. De kwaliteit moet goed zijn, maar ik let ook op de prijs en het maakproces. Want een baby maakt geregeld (lees: vijf keer per dag) iets vies en Isabel klimt op boomstammen en houdt enorm van verven. Dus een romper van €40,- of een jurk van €120,- vind ik ietwat overdreven. Daarbij groeien kinderen als kool, dus is de omloop groter. Dit betekent dus dat er vaker kleding moet worden gekocht, wat weer van invloed is op de productie. H&M weet dit als geen ander. Daar zijn alle katoenen basics op de baby- en kinderafdeling gemaakt van duurzamer katoen. Wist je niet hè? Wist ik ook niet. Totdat ik met sustainability manager Annet Feenstra sprak. Goed, het nieuwe schooljaar dus. Ik heb besloten haar de wereld te laten ontdekken, zonder dat ik te veel ingrijp. Ze is grote zus geworden, komt in een vernieuwde klas en er komt bijzonder veel op haar af. Daarom is het belangrijk dat ze haar eigen weg leert vinden. Isabel is Isabel en dat moet ze vooral blijven. Ondertussen geef ik haar gewoon handvatten wat betreft bewustzijnstips op het gebied van lifestyle en persoonlijke ontwikkeling. En om deze Back to School belevenis in te leiden, doken we samen de H&M in om eens flink te shoppen. Had ze wel verdiend, dacht ik zo. Kijk je mee?

Mega deal!
Ben jij al H&M Club member? Dan ontvang je namelijk 20% korting op de kids collectie bij aankoop van €40,- of meer. Deze actie geldt alleen in de winkel van 1 t/m 10 september.

Tip van Florine
Of je nu kinderen hebt of niet, duurzaamheid is ongelooflijk belangrijk, maar je moet er wel een beetje balans in zien te vinden. Zo probeer ik mijn dochters normen en waarden mee te geven wat betreft dit onderwerp, maar ook ik ben gewoon maar een mens. Denk na over nu en de toekomst, maar maak het jezelf niet te moeilijk. Happy shopping!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.