Het duurzame fashionevent P A U S E pop-up store komt met vierde editie

Voordat ik je ga vertellen wat P A U S E precies is, wil ik even zeggen dat ik mega trots ben op de initiatiefnemers Romina en Leticia. Zij zijn anderhalf jaar geleden begonnen met het oprichten van het duurzame fashionevent: een plek waar duurzame fashion, designers en art samenkomen. Aankomend weekend vindt de vierde editie plaats. Daarom een interview met de dames.

Oh, maar eerst dit. De vierde editie van het internationale slow fashion & art event vindt plaats van 19 t/m 22 oktober in de Posthoornkerk in Amsterdam. Marieke Eyskoot is de host (she is amazing) op de kick-off, 19 oktober: Art Bible. Tijdens deze avond is er een ‘live performance’ met 200 duurzame ensembles afkomstig van 40 lokale en internationale modeontwerpers voor ‘game changers’ uit de mode industrie. Duurzame, ethische mode wordt gevierd met fun, muziek en drankjes in een geweldige sacrale omgeving. Perfect voor mode- en kunstliefhebbers.

Vertel, waarom dit prachtige initiatief?
Eigenlijk begon het toen we een plek zochten voor het laten zien en verkopen van duurzame fashion items. Voor ons allebei is het belangrijk om omgeven te zijn door kunst en mode. En als dat kan op een plek waar je geïnspireerd kunt worden of waar duurzame keuzes kunnen worden gemaakt, dan is dat helemaal geweldig natuurlijk. Daarbij: je stem laten horen en je visie laten zien is zo iets moois.

Wat doet P A U S E nou echt precies?
Het is een bewuste pop-up store gebaseerd op samenwerkingen en dynamiek. En Sustainable Fashion moet gevierd worden wat ons betreft. Daarom hebben we designers van over de hele wereld uitgenodigd. Maar niet alleen designers, ook kunstenaars en performers komen aan bod.

“Heb je onze derde editie al gezien?”

Art Bible is een nieuw concept toch?
Klopt, hierbij zullen bloggers, fotografen, journalisten en game changers uit de industrie aanwezig zijn, onder het genot van live muziek, Dj’s en performances. It’s P A U S E Party Time! Wil je je hiervoor aanmelden? Kijk dan op Pausepopup.com.

Wat is jullie doel?
Anderhalf jaar geleden begonnen we in een pop-up store in de Pijp, waar we 15 duurzame designers hadden gevonden. Nooit gedacht dat we nu zo’n lokaal en internationaal netwerk opgebouwd zouden hebben. Dit is echt fantastisch. Daarbij hebben zoveel bijzondere mensen ontmoet, ‘teachers of life’, maar we hebben ook heel veel nieuwe vrienden gemaakt.

Hierdoor is het een carrière geworden voor ons, we hebben een manier gevonden om het belang van duurzaamheid te verspreiden door middel van kunst, duurzame consumptie en lifestyle. We hopen in de toekomst natuurlijk nog meer Pop-up stores te mogen organiseren om nog meer mensen te kunnen inspireren.

Jullie komen allebei uit Argentinië, hoe zit het daar met duurzaamheid?
Volgens mij worden we over de hele wereld steeds bewuster. In Latijns-Amerika zijn duizenden kleine ondernemers te vinden die lokaal produceren. Ook grote bedrijven gaan zich er steeds meer mee bezighouden. Ze moeten wel. Inspirerende initiatieven en mensen? Kijk eens naar Manto Abrigos, Maria Lee met haar concept store PANORAMA en NOUS Etudions.

Wat is duurzame mode in jullie optiek?
Sinds we dit pad zijn gaan bewandelen hebben we zoveel geleerd. En nog steeds moeten we heel veel leren. Op dit moment trekken we het vrij breed: van Fair Trade merken tot organic of vegan varianten. Iedereen heeft een eigen kijk op duurzaamheid en we moeten ze ook de ruimte daarvoor geven. Dit geldt ook voor de consument; er is zoveel aanbod, dus oriënteer je! En daarvoor moet je vooral even langskomen aankomend weekend. Zien we jullie daar?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.