Madelon legt uit: iedereen kan werk vinden dat echt bij je past!

Ik heb even een statement voor je. Ik beweer dat IEDEREEN een baan kan hebben die bij hem of haar past. Nu kan het zijn dat je tot de categorie behoort ‘You’re damn right woman, boks!’ of misschien ben je zo iemand die denkt ‘Amme-freaking-hoela, ik geloof er niet meer in’. Precies tegen die laatste categorie ga ik even praten. Maar lees gerust mee als je in een andere categorie valt.

Mensen blijven maar piekeren over hun baan
In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen (maar echt veel) die blijven piekeren en twijfelen over hun werk en wat nu echt bij ze past. Hun huidige baan vinden ze stom en dat is nog de Understatement van het Jaar. Ergens besloten ze dat het genoeg was zo en uiteraard komen ze dan bij mij uit. Waarom? Omdat ik nu eenmaal heel goed weet hoe ik ze concreet kan helpen en dat ook nog op geheel eigen wijze doe, zonder dat de stand van de maan daarbij belangrijk is.

Een chirurg opereert ook niet zichzelf
Maar de crux zit hem in jezelf. Jij bepaalt wanneer het genoeg is geweest met jouw probleem. Jij moet ergens op een knop gaan drukken als je iets wilt veranderen aan je werk. Dat het je zelf niet gaat lukken moge wel duidelijk zijn by now. Jij gaat zelf niet uit je pieker-cirkel komen en nog moeilijker is het om zelf uit te gaan vogelen wat dan wel bij je past en waar je energie van krijgt. Een psycholoog praat trouwens ook niet tegen zichzelf en een chirurg opereert ook niet zijn eigen lijf. Voor de beeldvorming…

Hulp vragen is al moeilijk, laat staan betaalde hulp
Hulp vragen is moeilijk. Voor mij net zo. En al helemaal als je weet dat je er geld voor moet gaan betalen. Want, koop je dan wel het gewenste resultaat? De vraag die ik stel is altijd: als geld geen rol speelde, zou je het dan wel doen? Het antwoord is altijd JA. Over geld is altijd te praten en zijn er meer wegen die naar Rome leiden. Als je zelf maar in de actiemodus gaat om aan het probleem te gaan werken. Het resultaat komt er als jij doet wat je moet doen. En nu doe je dat niet, maar dat kan ik je ook niet leren als je niet ergens om mijn hulp gaat vragen.

Jij gaat ook werk vinden dat bij je past
Maar ga je dan werk vinden dat ècht bij je past? Ja, uiteindelijk is dat natuurlijk het resultaat. Maar dan moet je eerst weten hoe je tot die keuze komt en daar gaat een heel traject aan vooraf. Daarom is het zo moeilijk om het zelf uit te vogelen. Jij wil van stap 1 naar stap 10, zonder 2 t/m 9 te doorlopen. Dan mis je cruciale informatie en blijf je in je cirkeltje hangen. Want jij doet waarschijnlijk hetzelfde als 90% van mijn klanten altijd deed voordat ze bij mij kwamen: je gaat ergens anders werken en na een half jaar zit je weer op hetzelfde punt als dat je nu zit. Waarom? Omdat je nog steeds niet geleerd hebt wat je nodig hebt om te weten wat wel bij jou past.

Kom eens bij mij een workshop doen
Kom nou bij mij eens een workshop doen in Amsterdam. Voor een belachelijk laag bedrag ga ik je in 2,5 uur inzichten en tips geven die jou een andere kijk gaan geven op het probleem werk. Doe eens gek en geef je op. Ik los niet in 2,5 uur jouw probleem op, maar met deze informatie zou je weleens een hele nieuwe weg in je leven kunnen inslaan. Kijk voor meer info en om je op te geven op: www.helpinprogress.nl/workshop

Madelon Rijkers

Madelon Rijkers is owner van Help in Progress (HiP). Zij leert millennials kiezen, die twijfelen over hun werk, waar ze energie van krijgen en wat nou bij ze past. Ze is voorvechtster van het omver duwen van strakke kaders en geeft je mega inzichten in jezelf. Ze is mama van 2 jonge kinderen, getrouwd met Gerben, kan heerlijk koken en woont in het prachtige Oldetrijne. Check haar uit op Facebook: Help in Progress (HiP) en LinkedIn: Madelon Rijkers

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.