Dit zijn dé twee meest briljante dingen die je nodig hebt om stijlvol de regen te trotseren

Niet om het één of ander, maar het regent gewoon best veel in Nederland. Toch? En aangezien ik als ondernemer van hot naar her ren met m’n laptop én er ook nog een beetje smaakvol wil bij lopen, zette ik een zoektocht uit voor briljante hulpmiddelen tegen de regen. Gevonden? Gevonden!

Nummer één zal je niet verrassen, maar dat is uiteraard de klassieke plu. Nu hoor ik je denken: stijlvol? Een paraplu? Oh zeker! Na een flinke zoektocht kwam ik uit bij senz°: Dé stormparaplu bij uitstek. En aangezien we al meerdere malen code rood hebben gehad, leek het me helemaal geen slecht idee. Sterker nog, ik wilde gewoon bijna dat het ging regenen en stormen zodat ik met dit mooie exemplaar naar buiten kon. De paraplu is bestemd tegen een windvlaag van zo’n 100 km/u. Mijn grootste vraag was alleen: klapt-ie niet om? Ha! Daar heb ik je. Nee dus. De paraplu’s van senz° klappen nooit om en dat was voor mij een dikke GO.

 

Mocht er binnen twee jaar een defect ontstaan, dan word je paraplu vervangen. Iets waarbij je niet gelijk denkt ‘Oh dat is zeker nodig!’, maar geen goede paraplu in huis = niet goed voorbereid op het Nederlandse weer. Mijn tweede vraag was of-ie makkelijk in de hand ligt. Het antwoord is ja. Waarom? Omdat het een flinke paraplu is met een speciale vorm, maar die je heel gemakkelijk kunt inklappen tot een klein pakket en niet zwaar aanvoelt. Wel stevig, maar dat is wat anders. Hij wordt geleverd met een luxe hoes. En kijkt u vooral eens op de website naar de kleuren en varianten. Ik heb gekozen voor een vrij neutrale, het lichtroze exemplaar! Maar er is voor ieder wat wils!

Goed, toen stuitte ik op het volgende Nederlandse-weerprobleem: een mooie laptoptas. Lieve mensen, je hebt er zo veel, maar of ze ook mooi zijn? Nee. Handig? Vaak zijn het schouder- of handtassen en ik wilde juist een rugzak. Mijn rechterschouder was namelijk doodmoe aan het einde van een meetingdag. Toen ik de paraplu’s aan het bekijken was, viel mijn oog ook op het kopje ‘tassen’. Duh, dacht ik. Tuurlijk heeft senz° ook tassen die regenbestendig zijn! En ja hoor. Daar stonden ze. Handtassen, maar dus ook rugzakken. Blijer kon je me niet maken. Ik ben uiteindelijk gezwicht voor de senz° SAM: een zilverkleurige variant met veel vakken en een groot vak voor de laptop.

De eerste keer dat ik naar m’n afspraak fietste met m’n laptoptas op m’n rug, voelde ik heel voldaan. Waarom? Omdat -hoe ouder ik word- comfort gewoon belangrijker wordt. Oh enne… Er zit dus ook een vak in voor je senz° Paraplu. Waterdicht en anti-schimmel. Eenmaal bij de plek van de afspraak aangekomen, bestelde ik een koffie en keek rond. Nog niemand te bekennen. Wel ging het regenen buiten en zag ik even later een doorweekte vrouw binnenstappen. “Stom”, zei ze, “paraplu vergeten!”.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.