Deze brillen passen bij jouw gezichtsvorm!

Mensen vragen heel vaak aan mij “Zit er sterkte in jouw bril?” Zeker, sterker nog, zonder bril ben ik nergens. Ik heb -4, wat betekent dat ik óf lenzen óf een bril moet. De laatste tijd neig ik toch steeds meer naar een bril. Maar eigenlijk wil ik niet maar één bril. Oké, da’s niet helemaal waar. Ik wil één montuur dat tijdloos is én een bril die ik kan afwisselen. Zo kwam ik uit bij Specsavers. De brillen daar zijn niet duur en de service is goed kan ik je vertellen.

Oké, klinkt goed, maar een bril uitzoeken vergt wat informatie. Wat is de vorm van je gezicht? Welke kleur ogen heb je? En hoe zit het met je huidskleur? Allemaal dingen die je kunt meenemen in het proces. Ik heb bijvoorbeeld een heel smal en lang gezicht. Dan zou je zeggen: een grote bril moet je dan niet doen. Maar omdat ik sinds kort een pony heb, is het juist weer heel leuk. En een zwart montuur? Maakt mij over het algemeen hard, maar als het montuur licht en dun is, dan kan het mijn groene ogen juist accentueren. Ik zal hieronder verder ingaan op de gezichtsvorm en de soort bril. Komt-ie:

Peervormig
Heb je een peervormig gezicht, dan is je voorhoofd smaller dan je kaaklijn. Kijk daarom of je een bril kunt vinden die afleidt van het onderste gedeelte van je gezicht. Denk bijvoorbeeld eens aan een vlindermodel! Met veel kleur en details. Belangrijk is dat het montuur groter is dan je kaaklijn. Ga niet voor hoekige monturen.

Balmain, €229

Rond
Kies vooral voor een montuur dat geen accent legt op het breedste punt van je gezicht. Ronde brillen zullen waarschijnlijk niet heel goed bij je staan. Een hoekig montuur daarentegen is weer heel mooi!

Specsavers Schiffer €79

Vierkant
Wil je je kaaklijn benadrukken? Kies dan voor een sterk, vierkant model. Kies je voor een zachter montuur, dan worden je vrouwelijke features benadrukt. Ronde monturen of monturen met een vlindermodel staan je vast super.

Will.i.am €169

Ovaal
Eigenlijk kun je heel veel monturen hebben! Ga voor extra groot, kleur, patronen, doe iets geks! It suits you :). Ik vind onderstaande echt te gek!

Kylie Minogue €139

Hartvormig
Ook jij kunt veel hebben! Kies eens voor een pilotenmodel of een meer ronde variant.

DAY BIRGER ET MIKKELSEN €169

Mijn gezicht
Zoals ik al zei, heb ik een lang, ovaal gezicht, maar wel met een sterke kaaklijn. Ik houd van grote monturen! Zelf heb ik de Day 4 van DAY BIRGER ET MIKKELSEN.

En ik heb deze van Balmain

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.